Sobre mi...

La meva foto
Colònia Güell - Santa Coloma de Cervelló, Baix Llobregat - Barcelona - Catalunya
dilluns, 31 de juliol de 2017

Lightforms/SoundformsEl nom de Brian Eno sovint s'ha relacionat amb el món musical en les seva faceta de productor però també existeix un Eno artista que sorprèn per la seva faceta d'entendre els seus muntatges de llum i so com autèntiques peces d'art.
El so, la llum, la manera de connectar-s'hi a través d'artefactes digitals formen un tot i conviden a una experiència multidisciplinar, experiència que ara es pot viure d'aprop en la retrospectiva de Brian Eno que l'Arts Santa Mònica ha programat com exposició destacada del seu centre en aquest 2017.

Com indica la informació de l'Arts Santa Mònica:

"La mostra inclou, a més, la instal·lació icònica 77 Million Paintings, que ocuparà la segona planta del centre i que és una gran instal·lació audiovisual generativa. Això vol dir que les imatges i els sons que la componen evolucionen de manera indefinida, d’acord amb tot un seguit de normes que tenen una certa dimensió estadística (de manera que els resultats no poden ser plenament previstos per l'artista), i que, atès el gran nombre de combinacions entre les formes, els colors i els sons resultants, es renova constantment. De fet, cada combinació de llum i so tardaria milions d'anys a repetir-se. Segons els càlculs d'Eno, la peça és capaç de produir al voltant de 77 milions d'imatges diferents (i per això mateix el títol de la peça)."

No cal dir que la contemplació d'aquesta instal·lació té quelcom d'hipnòtic, que convida a no pensar i deixar-se atrapar per uns instants de la combinació de llums que van mutant de forma sorprenent davant el visitant.

Lightforms/ Soundforms
Brian Eno
On? Arts Santa Mònica de Barcelona
Fins 01.10.2017

0 comentaris:

Publica un comentari

Arxiu del blog

Sala de màquines...

Cultiu actual...(blog de temàtiques culturals*2011-2012)

1 blog monotemàtic i local (sobre el meu microcosmos) (2011-2012)

A l'hivernacle (flors que reneixen de tan en tan*blog literari 2009 - 2012)

Flors seques (vida electrònica 2008 - 2012*blogs de caràcter cultural i comarcal)