Sobre mi...

La meva foto
Colònia Güell - Santa Coloma de Cervelló, Baix Llobregat - Barcelona - Catalunya
dijous, 5 de març de 2015

Apocalipsi Blog


Sovint oblidem que els blogs o determinades xarxes no deixen de ser més que un servei, un producte de determinades empreses i com a tals marquen les pautes i normes (algunes vegades incongroents) que més els interessa per interessos diversos que ara no anal·litzarem. 


Avui, després de molt de temps he fet un cop d'ull a diferents blogs i molts ja presenten un destacat estat d'abandor i per no dir que ja formen part d'un gran cementeri virtual. Des de fa més de 2 anys hi ha un debat de fons sobre el perquè la "cosa blogaire" ha anat d'una forma tan dràstica de baixa. L'última en apuntar-se a aquest debat és la companya Roser que escriu el blog "Antaviana"...i es pregunta: els blogs estan en declivi?
No cal ser gaire intel·ligent per adonar-se que amb l'esclat de les xarxes socials, primer facebook, però sobretot amb la immediatesa i la voracitat de compartir enllaços, converses i continguts amb twitter, les que han desbancat i arraconat el noble art dels blogs. Vivim en una societat cada cop més abocada al minimalisme i la immediatesa i potser el conreu dels blogs que demanen més temps i dedicació no segueixen aquesta tendència suïcida que ens porta cada cop més a perdre la capacitat de viure a cop de titular i dedicar un bon grapat de minuts a llegir amb calma un bon apunt blogaire (que escassegen cada cop més) o un bon article.
Reconec que sóc una víctima més d'aquest esclat i el meu temps virtual molts cops queda absorvit més pel món de determinades xarxes i pàgines que no pas pel món dels blogs. Dels meus gairebé 7 anys en el món blogaire, els 5 primers (2008-2013) d'una forma molt intensa, amb molts alts i baixos vaig intentar no només conrear un blog, sinó diversos, i fer-ho de forma continuada. Vaig decidir abandonar aquell ritme i el conreu continuat dels meus blogs en l 'últim any (2013-2015).Només vaig publicar durant tres o quatre cops a l'any algunes entrades molt testimonials.

Sé que encara queden alguns "Resistents" que segueixen apostant pel format dels blogs per compartir continguts i fer-ho d'una forma diferenciada.

Confesso que estava molt desconnectat de l'actualitat del món dels blogs. Però un comentari en forma de  notícia en un d'aquests blogs dels "Resistents" m'ha portat a saber quelcom més dels últims canvis que han esverat la comunitat de bloggers del món mundial...

"El proper 23 de març s'aplicarà una nova normativa en la política de publicació de contiguts de la plataforma de "blogger" que forma part de l'entremat d'empreses de Google on indica clarament que els blogs que han publicat continguts de caràcter sexual es veuran afectats per la nova política de publicació."


A diferència de Facebook o Twitter, que cada cop que hi ha un canvi és tan bèstia  l'enrenou que fins i tot surt al Telenotícies, i demostra com n'estem d'enganxats a aquest coi de xarxes i sembla que siguin imprescindibles, el canvi de política de Blogger només s'ha comentat en petits cercles, molt petits i fins i tot l'impacte mediàtic o informatiu passa a ser simplement una anècdota. Això demostra que anys enrere amb la quantitat d'usuaris hi hauria hagut un debat gairebé públic i ara l'ús dels blogs, sobretot els més amateurs o no-professionals, sembla que passi a ser cada cop més minoritari.

Potser de tot plegat en queda un pòsit de fi de cicle que aquella cosa "llibertària" que molts definien el món virtual com l'últim baluart on era possible, a diferència de determinats mitjans, de compartir continguts sense censura, filtres o control ha passat a millor vida en determinades xarxes i plataformes.

El pitjor de tot plegat és que darrera aquesta normativa traspua un aire carca o conservador.
Evidentment més d'un usuari ja ha avisat que no té cap inconvenient en passar-se a un altre plataforma com wordpress o tumblr.
Aquí teniu algunes reaccions d'alguns usuaris:
http://www.lacortelera.com/2015/02/cambio-de-politica-sobre-contenidos
http://lupushispanicus-devalero.blogspot.com
http://kollonades.blogspot.com.es/2015/02/trasllat-wordpress.html

No és cap secret que això dels blogs va de baixa i el títol d'aquest apunt "Apocalipsi blog" pot semblar una mica tremendista però no deixa d'amagar la gran voracitat que ha patit el món virtual en els darrers temps.

Abans era fàcil trobar un bloguer. N'hi havia sota les pedres. Durant una època fins i tot feia "modern". Ara costa trobar algú amb entusiasme que et confessi que cultiva un blog i a sobre té lectors o seguidors fidels.
Fa més "modern" dir que tens un compte a Instagram i comparteixes fotos "super quotidianes i personals". Escriure un blog personal passa  a ser gairebé una cosa romàntica, del segle passat.Exagerat! Sí! Perquè en realitat no fa tants anys que existeixen els blogs, però ja se sap que el temps en el món de les xarxes no sempre coincideix amb el temps real.

Suposo que com que encara conservo un bocí d'esperit romàntic he decidit fer-ne una entrada en un blog insignificant.

0 comentaris:

Publica un comentari

Arxiu del blog

Sala de màquines...

Cultiu actual...(blog de temàtiques culturals*2011-2012)

1 blog monotemàtic i local (sobre el meu microcosmos) (2011-2012)

A l'hivernacle (flors que reneixen de tan en tan*blog literari 2009 - 2012)

Flors seques (vida electrònica 2008 - 2012*blogs de caràcter cultural i comarcal)