Sobre mi...

La meva foto
Colònia Güell - Santa Coloma de Cervelló, Baix Llobregat - Barcelona - Catalunya
dijous, 1 de març de 2012

Rastres
"Les dades personals són el petroli del segle XXI".


Aquesta frase lapidària està extreta de l'article "L'emprenta inesborrable" que aquest mes en un suplement de capdesetmana va incloure "El Periódico de Catalunya". Un toc d'alerta i una lúcida reflexió sobre allò que molts cops hem ignorat: l'ús de les nostres dades personals. I també una reflexió entorn que la nova societat 2.0. genera nous drets com el dret a l'oblit.


Som conscients dels rastres que deixem per la xarxa?


Està clar que l'anonimat no existeix. Sempre hem vist molt innocentment el bon ús de les noves tecnologies i mitjans que ens porta la Nova Era 2.0. Però afortunadament l'esclat de les xarxes socials com facebook o twitter va posar de manifest determinades polítiques de privacitat i alguns usuaris ja no van començar a veure amb els mateixos bons ulls aquestes eines.

Una altre frase lapidària de l'article:


"La gent encara no és conscient, però va camí de ser-ne, que tot el que publiquem a la xarxa és públic, i hi queda per sempre"


En el futur haurem deixat tants rastres en el món digital que podran recompondre la nostra vida amb un sol click. Per la nostra seguretat crec que és positiu i necessari ser-ne conscient.


Un bon article, aquí el teniu:

0 comentaris:

Publica un comentari

Arxiu del blog

Sala de màquines...

Cultiu actual...(blog de temàtiques culturals*2011-2012)

1 blog monotemàtic i local (sobre el meu microcosmos) (2011-2012)

A l'hivernacle (flors que reneixen de tan en tan*blog literari 2009 - 2012)

Flors seques (vida electrònica 2008 - 2012*blogs de caràcter cultural i comarcal)